Ötüken
Moderatör Penguen
CachyOS üzerinde Heroic Games Launcher ile Cyberpunk 2077 (GOG sürümü) kurup başlattığımda siyah ekranda kalıyordu. İlk başta farklı EXE'ler denedim, Proton-GE'nin en son sürümünü kurdum ama nafile.
Sorunun kaynağı Cyberpunk'ın GOG sürümünün redlauncher.exe üzerinden çalışması ve Heroic'in bu exe'yi doğru şekilde yönlendirememesiydi. Çözüm için şu adımları izledim:
1. Heroic Games Launcher'da oyunu seçip
2.
3. "Heroic'e çalıştırılacak EXE'yi belirt" seçeneğini aktif et.
4.
5. Önemli:
Ayrıca Steam Runtime kullanımını kapatmadım, ama BattleEye/Easy AntiCheat ayarını devre dışı bıraktım çünkü Cyberpunk tek oyunculu ve bu servisler gereksiz.
Son olarak, başlatma parametrelerine şunu eklemen işi garantiye alır:
Bu ayarlarla oyun açılıyor, herhangi bir siyah ekran kalmadı.
Sorunun kaynağı Cyberpunk'ın GOG sürümünün redlauncher.exe üzerinden çalışması ve Heroic'in bu exe'yi doğru şekilde yönlendirememesiydi. Çözüm için şu adımları izledim:
1. Heroic Games Launcher'da oyunu seçip
Ayarlar -> Genel sekmesine gel.2.
EXE Ayarları kısmında "Oyun EXE'si" yolunu elle değiştir:
Kod:
/oyun_dizini/Cyberpunk 2077/bin/x64/Cyberpunk2077.exe
4.
Wine/Proton ayarlarından Proton-GE-latest seçili olduğundan emin ol.5. Önemli:
DXVK-NVAPI otomatik güncellemesini aç ve prefix'i yeniden oluştur (prefix'i silip tekrar oluşturmak için oyunun kurulu olduğu klasördeki .wine veya prefix dizinini temizleyip Heroic'in yeniden oluşturmasını sağla).Ayrıca Steam Runtime kullanımını kapatmadım, ama BattleEye/Easy AntiCheat ayarını devre dışı bıraktım çünkü Cyberpunk tek oyunculu ve bu servisler gereksiz.
Son olarak, başlatma parametrelerine şunu eklemen işi garantiye alır:
Kod:
-skipPreLaunchTests -launcherMode=0
Bu ayarlarla oyun açılıyor, herhangi bir siyah ekran kalmadı.