Mergen
Yönetici Penguen
- İşletim Sistemi
- Pardus
Bu bölümde ilan açan veya bir ilana teklif veren herkes aşağıdaki kuralları okumuş, anlamış ve kayıtsız şartsız kabul etmiş sayılır.
1. Teklif Geri Çekilemez, Düzenlenemez
Bir açık artırmaya teklif verdiyseniz, o ürün size kalırsa almak zorundasınız.
Bir satıcı, açık artırmayı başlattıktan sonra "Fiyat istediğim yere gelmedi, iptal ediyorum" diyemez. Ürünü 100 TL'den açık artırmaya koyduysanız ve ihale 500 TL'de bittiyse, o ürünü 500 TL'ye satmak zorundasınız.
İlan konunuzun en üstünde, herkesin görebileceği şekilde şu şablonun eksiksiz bulunması zorunludur:
Satıcının ürünü daha yüksek fiyata satmak için yan hesaplarından (multi üyelik) veya arkadaşlarından rica ederek kendi ilanına teklif verdirip fiyatı şişirmesi dolandırıcılıktır.
Satıcı minimum artışı "25 TL" olarak belirlediyse, mevcut teklifin üzerine "10 TL artırıyorum", "15 TL benden" gibi rakamlar yazılamaz. Bu mesajlar geçersiz sayılır, silinir ve konuyu baltalamaktan uyarı alırsınız.
6. Teslimat ve Kargo Süreci
Açık artırma metninde kargo ücretinin kime ait olduğu (Alıcı öder / Satıcı öder) mutlaka belirtilmelidir. Belirtilmemişse, forum teamülleri gereği kargo ücreti alıcıya aittir. İhale bittikten sonra "Kargoyu sen ödeyecektin" pazarlığı yapılamaz.
Herkese iyi alışverişler dileriz.
1. Teklif Geri Çekilemez, Düzenlenemez
Bir açık artırmaya teklif verdiyseniz, o ürün size kalırsa almak zorundasınız.
- Verilen teklif mesajını silmek veya mesajı düzenleyerek rakamı değiştirmek kesinlikle yasaktır.
- İhale size kaldıysa "Maaşım yatmadı", "Eşim izin vermedi", "Başka ürün buldum" diyemezsiniz.
- Teklif veripte ödeme yapmayan alıcının forumla ilişiği kesilir.
Bir satıcı, açık artırmayı başlattıktan sonra "Fiyat istediğim yere gelmedi, iptal ediyorum" diyemez. Ürünü 100 TL'den açık artırmaya koyduysanız ve ihale 500 TL'de bittiyse, o ürünü 500 TL'ye satmak zorundasınız.
- Zarar etmek istemiyorsanız, açık artırmanın "Başlangıç Fiyatını" zaten satmaya razı olduğunuz minimum rakamdan başlatın.
- İhaleyi kazanan kişiye ürünü satmaktan vazgeçen veya teslim etmeyen satıcının ticaret yetkileri elinden alınır ve forumdan uzaklaştırılır.
İlan konunuzun en üstünde, herkesin görebileceği şekilde şu şablonun eksiksiz bulunması zorunludur:
- Başlangıç Fiyatı: (Örn: 100 TL)
- Minimum Artış: (Örn: En az 25 TL ve katları)
- Hemen Al Fiyatı: (Opsiyoneldir. Yazmak zorunda değilsiniz ama yazarsanız, biri bu rakamı verdiği an ihale biter. Örn: 2000 TL)
- Bitiş Zamanı: Ucu açık ihale olmaz. Kesin bir zaman belirtmelisiniz. (Örn: Son tekliften 24 saat sonra biter VEYA 20 Temmuz saat 21:00'da biter.)
Satıcının ürünü daha yüksek fiyata satmak için yan hesaplarından (multi üyelik) veya arkadaşlarından rica ederek kendi ilanına teklif verdirip fiyatı şişirmesi dolandırıcılıktır.
- Yönetim olarak IP çakışmalarını ve şüpheli hesap hareketlerini düzenli olarak kontrol ediyoruz.
- Böyle bir kumpas tespit edildiğinde, hem satıcı hem de yalandan teklif veren arkadaşı/yan hesabı sınırsız olarak uzaklaştırılır.
Satıcı minimum artışı "25 TL" olarak belirlediyse, mevcut teklifin üzerine "10 TL artırıyorum", "15 TL benden" gibi rakamlar yazılamaz. Bu mesajlar geçersiz sayılır, silinir ve konuyu baltalamaktan uyarı alırsınız.
6. Teslimat ve Kargo Süreci
Açık artırma metninde kargo ücretinin kime ait olduğu (Alıcı öder / Satıcı öder) mutlaka belirtilmelidir. Belirtilmemişse, forum teamülleri gereği kargo ücreti alıcıya aittir. İhale bittikten sonra "Kargoyu sen ödeyecektin" pazarlığı yapılamaz.
Herkese iyi alışverişler dileriz.