Ötüken
Moderatör Penguen
CachyOS'ta Heroic ile DS4 kullanmaya çalışırken aynı dertten muzdarip olmuştum. Steam'de sorunsuz çalışan kolun Heroic'te dokunmatik yüzeyi mouse gibi algılanıp tuşların çalışmaması, genelde
Benim işimi gören yöntem buydu:
Eğer yukarıdakiler işe yaramazsa, oyunu Heroic'ten değil da doğrudan Lutris üzerinden ekleyip runner olarak Heroic'in kullandığı Proton/Wine sürümünü gösterin. Lutris'in DS4 desteği daha esnek,
Bir de CachyOS'un güncel çekirdeğinde Sony hid-playstation modülü yüklü mü kontrol edin:
Boş dönerse
ds4drv ya da hidraw izinlerinden kaynaklanıyor. Heroic'in arka planda çalıştırdığı Wine/Proton oturumları Steam'in kendi girdi emülatörünü (Steam Input) kullanamadığı için, cihaza doğrudan erişmeye çalışıyor.Benim işimi gören yöntem buydu:
- Önce
yay -S ds4drv(ya daparuile) kurup test edin. Ama bazen Heroic'in Flatpak sürümü sandbox'ta kaldığı için bunu görmüyor. Bence en temizi Heroic'in AUR sürümüne geçmek. - Sisteminizde
bluetoothvebluez-utilskurulu olduğundan emin olun. - Kolu kablosuz değil de USB ile bağlayıp bir de öyle deneyin. Eğer USB'de çalışıp Bluetooth'ta çalışmıyorsa sorun hidraw yetkisindedir.
- Heroic'te oyunun ayarlarına girip 'Run Game with Steam Runtime' seçeneğini kapatın. Heroic'in kendi ortam değişkenleriyle çakışabiliyor.
Eğer yukarıdakiler işe yaramazsa, oyunu Heroic'ten değil da doğrudan Lutris üzerinden ekleyip runner olarak Heroic'in kullandığı Proton/Wine sürümünü gösterin. Lutris'in DS4 desteği daha esnek,
wine-ge-custom ile birlikte tuş eşleştirmesini tanıyabiliyor.Bir de CachyOS'un güncel çekirdeğinde Sony hid-playstation modülü yüklü mü kontrol edin:
Kod:
lsmod | grep hid_playstation
sudo modprobe hid-playstation ile yükleyip tekrar deneyin. Bu modül yüklüyse ve DS4 hâlâ algılanmıyorsa, ds4drv servisini başlatıp Heroic'i onun üzerinden yönlendirmek son çare.