Sir Alpha
★ Destekçi Penguen ★
- İşletim Sistemi
Broadcom çipli kablosuz kartlar Linux'ta genelde sürücü sorunu çıkarır. İlk adım, kablolu bağlantınızın çalıştığından emin olun, çünkü sürücüleri indirmek için internete ihtiyacınız olacak.
Ağ arayüzlerini kontrol etmek için:
Bu çıktıda wlan0 veya eth1 gibi bir kablosuz arayüz görmüyorsanız, sisteminiz kartı tanımıyor olabilir.
Kartın çip setini öğrenmek için:
Broadcom kartları genelde "Broadcom Corporation" olarak görünür. Örneğin:
Hangi sürücüyü kullanmanız gerektiğini belirlemek için:
Bu çıktıdaki cihaz ID'sine göre (örneğin 14e4:4315) Linux Wireless sayfasındaki listeden b43 mı yoksa b43-legacy mi gerektiğini bulabilirsiniz.
Sürücü ve firmware kurulumu dağıtıma göre değişiyor:
Kurulumdan sonra modülü yüklemeyi unutmayın:
Kendi Slackware makinemde broadcom-sta, b43-fwcutter ve b43-firmware kombinasyonu sorunsuz çalıştı.
Ağ arayüzlerini kontrol etmek için:
Kod:
ifconfig -a
Kartın çip setini öğrenmek için:
Kod:
lspci | grep -i network
Kod:
0c:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4312 802.11b/g LP-PHY (rev 01)
Hangi sürücüyü kullanmanız gerektiğini belirlemek için:
Kod:
lspci -vnn -d 14e4:
Sürücü ve firmware kurulumu dağıtıma göre değişiyor:
- Ubuntu/Mint: "Additional Drivers" aracını kullanın veya reposundan broadcom-sta-dkms paketini kurun.
- Debian: non-free reposunu ekleyip firmware-b43-installer paketini kurun.
- Fedora: RPM Fusion reposundan broadcom-wl sürücüsünü kullanabilirsiniz.
- Arch:
broadcom-wl-dkmsAUR paketi veyab43-firmwareile yol alabilirsiniz. - Slackware: SlackBuilds.org'dan broadcom-sta, b43-fwcutter ve uygun firmware (b43-firmware veya b43-legacy-firmware) derleyip kurmanız gerekiyor. Ben Slackware'de bu üç paketle çözdüm. Ayrıca ağ yöneticisi olarak wicd öneririm; Slackware Extras'ta mevcut.
Kurulumdan sonra modülü yüklemeyi unutmayın:
modprobe wl veya modprobe b43 (hangisini kurduysanız).Kendi Slackware makinemde broadcom-sta, b43-fwcutter ve b43-firmware kombinasyonu sorunsuz çalıştı.