Broadcom Kablosuz Ağ Kartını Linux'ta Çalıştırma Rehberi

Sir Alpha

★ Destekçi Penguen ★
İşletim Sistemi
Broadcom çipli kablosuz kartlar Linux'ta genelde sürücü sorunu çıkarır. İlk adım, kablolu bağlantınızın çalıştığından emin olun, çünkü sürücüleri indirmek için internete ihtiyacınız olacak.

Ağ arayüzlerini kontrol etmek için:
Kod:
ifconfig -a
Bu çıktıda wlan0 veya eth1 gibi bir kablosuz arayüz görmüyorsanız, sisteminiz kartı tanımıyor olabilir.

Kartın çip setini öğrenmek için:
Kod:
lspci | grep -i network
Broadcom kartları genelde "Broadcom Corporation" olarak görünür. Örneğin:
Kod:
0c:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4312 802.11b/g LP-PHY (rev 01)

Hangi sürücüyü kullanmanız gerektiğini belirlemek için:
Kod:
lspci -vnn -d 14e4:
Bu çıktıdaki cihaz ID'sine göre (örneğin 14e4:4315) Linux Wireless sayfasındaki listeden b43 mı yoksa b43-legacy mi gerektiğini bulabilirsiniz.

Sürücü ve firmware kurulumu dağıtıma göre değişiyor:
  • Ubuntu/Mint: "Additional Drivers" aracını kullanın veya reposundan broadcom-sta-dkms paketini kurun.
  • Debian: non-free reposunu ekleyip firmware-b43-installer paketini kurun.
  • Fedora: RPM Fusion reposundan broadcom-wl sürücüsünü kullanabilirsiniz.
  • Arch: broadcom-wl-dkms AUR paketi veya b43-firmware ile yol alabilirsiniz.
  • Slackware: SlackBuilds.org'dan broadcom-sta, b43-fwcutter ve uygun firmware (b43-firmware veya b43-legacy-firmware) derleyip kurmanız gerekiyor. Ben Slackware'de bu üç paketle çözdüm. Ayrıca ağ yöneticisi olarak wicd öneririm; Slackware Extras'ta mevcut.

Kurulumdan sonra modülü yüklemeyi unutmayın: modprobe wl veya modprobe b43 (hangisini kurduysanız).

Kendi Slackware makinemde broadcom-sta, b43-fwcutter ve b43-firmware kombinasyonu sorunsuz çalıştı.

Geri
En Üst